Bu standart, o ürünün belirli bir kalite seviyesinde olduğunu ve üretim safhasında yine belirli kurallara riayet edildiğini gösterir. Nitekim ISO yük konteyner de, aynı şekilde uluslararası kurallara uygun üretilmiş konteyner demektir. Burada kastedilen birden fazla ISO standardıdır. Örneğin ISO 6346, konteyner ölçülerine dairdir.
ISO yük konteyneri çeşitleri, sahip oldukları ISO kodlarını üzerlerinde taşırlar. Bu kodların açıklaması oldukça kolaydır. Örneğin 2040 kodunu ele alırsak, ilk rakam uzunluğunu, ikinci rakam ise yüksekliğini gösterir (20 feet / 8 feet). Üçüncü ve dördüncü rakamlar ise ISO yük konteyner çeşidine ilişkindir (termik, kapalı). Yani sadece bu kodları okuyarak, bir ISO yük konteynerinin ölçüleri ve sahip olduğu özellikler halinde bilgi sahibi olmak mümkündür. ISO yük konteyner modelleri, genellikle uluslararası yük taşımacılığında kullanılır. Çoğunlukla da deniz nakliyatında tercih edilir. Nitekim gemi ve limanlarda sıklıkla görebilmek mümkündür. Sahip oldukları standart, her ülkenin limanına kabul edilmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle ISO yük konteyneri kullanmak, uluslararası ticaret yapan firmalar için adeta bir zorunluluktur.
ISO yük konteyner satışı ve imalatı, aynı nedene profesyonel ve uzman firmalar tarafından gerçekleştirilmelidir. Zira takip edilmesi gereken pek çok kural mevcuttur ve bunlardan birine dahi uyulmaması, konteynerin gerekli ISO onayını almasını engelleyecektir. Dahası, uluslararası limanlara giriş ve çıkış yapmalarında da çeşitli sıkıntılar yaşanacaktır. Dolayısıyla, ISO yük konteyner satışı ve imalatı için, hem yerel, hem de global mevzuata hakim, deneyimli ve sektörde köklü bir geçmişi olan firmalar tercih edilmelidir.
IMC Konteyner, bu bakımdan sizlere rakipsiz kalitede bir hizmet sunmakta ve yaptığı imalatlar ile en uygun ISO yük konteynerlerini elde etmenizi mümkün kılmaktadır.